fbpx Skip to main content

Skåne og Blekinge åbnede fra 11. juli. Sundbusserne sejler for fuld kraft igen.

Køb billetter herr

”Det er den bedste nyhed længe for os. Det ligger ikke i vores DNA at ligge stille. Vi skal sejle passagerer. Det kan vi nu igen!”

Hans FroholdtDirektør

Så kom den længe ventede besked. Skåne og Blekinge åbner. Danskere kan nu tage frit til Helsingborg og Hven og hjem uden at skulle i karantæne. Sundbusserne kan derfor igen sejle på fuld kraft.

”Det er en meget glædelig nyhed. Vi har ventet på den og allerede i går genoptog vi vores ruter mellem Helsingør og Helsingborg og imellem København og Hven. Som noget nyt i år har vi startet den længe efterspurgte rute imellem Hven og Helsingør”, siger Hans Froholdt, der er direktør for rederiet Sundbusserne.

Planen er allerede effektueret. Der sættes to sundbusser i drift på imellem Helsingør – Helsingborg. Det vil betyde halvtimes drift imellem de to byer det meste af dagen, fra klokken 11.30 til 17.30.

Ruten København-Hven fortsætter med en morgenafgang klokken 9 fra Toldboden i København. Klokken 18.35 sejles retur fra Hven til Toldboden i København. (Sundbusserne har tidligere sejlet fra Nyhavn men har fra juli måned fået en unik fast plads ved Toldboden med udsigt til Kastellet i København.)

Men man kan også foreløbig to gange om ugen komme fra Helsingør til Hven om morgenen. Hvis dette bliver en succes, vil der blive indsat flere dage med morgenafgange til Hven. I øvrigt kan man dagligt komme fra Hven til Helsingør om morgenen og fra Helsingør til Hven hver aften.

Billetter og pakkeløsninger til Hven kan købes på visthven.dk

”Vi arbejder på højtryk på at få alle færgerne gjort 100% klar og få indkaldt al mandskab. Vi kan love, at vi vil gøre alt, vi kan, for at give passagerer en god oplevelse på sundet”, fortsætter Hans Froholdt.

Aftenhyggeture på Øresund sættes også i gang med start d. 16. Juli. ”Aftenhygge-ture” eller som man siger i Sverige ”kvällstura” sejles torsdage og søndage. Turen starter i Helsingør/Helsingborg, hvorefter der sejles til Hven og retur. En smuk sejltur på Øresund mellem Sverige og Danmark, hvor man starter med en velkomstdrink og på turen kan nyde den populære sommerplatte. Kølige drikkevarer købes ombord.

Opdaterede fartplaner og billetter til aftenhyggeturene fra Helsingør/Helsingborg til Hven findes på sundbusserne.dk

Der er opsat sprit-automater og Covid 19-retningslinger i terminalerne og på centrale steder på færgerne. Hertil kommer at Sundbusserne har nedjusteret det maksimale antal af passagerer pr afgang. Sundbusserne beder i øvrigt alle passagerer om at holde afstand og vise hensyn, når de benytter Sundbusserne.