Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Vælg sprog:      

Om Sundbusserne​

​I over 50 år har Sundbusserne sejlet passagerer mellem Helsingør og Helsingborg, og ruten er i dag en institution i sig selv, for både danskere og svenskere.

Sundbussernes historie begyndte i 1958, da daværende skibsreder Ragnar Moltzau senior besluttede at udfordre tog- og bilfærgerne på ruten Helsingør-Helsingborg.

De nye sundbusser skulle hverken transportere tog, busser, biler eller lastbiler, men udelukkende mennesker. Derfor blev de indrettet til mennesker og ikke mekanik.

I marts 1958 gik færgerne Henrik og Pernille i trafik under navnet Sundbusserne.

Snart kom Jeppe til med en kapacitet på 160 passagerer, og en succes var født.

På et tidspunkt var hele fire skibe i brug samtidig, og på en enkelt dag sejlede man 96 enkeltture og servicerede over 18.000 gæster.

Det tog ikke mange år for Sundbusserne at etablere sig som en fast institution for både danskere og svenskere. Skibene var bygget til mennesker og den nære trafik. Kom man langvejs fra, tog man bil- og togfærger, mens Sundbusserne derimod var tæt på de lokale og var en livline på tværs af sundet.​

​I både Helsingør og Helsingborg opfattede man dengang, som i dag, ruten som ens egen, for næsten alle har oplevet vigtige begivenheder i deres liv, som har udspillet sig på og omkring Sundbusserne.

Efter et kort ophold starter Sundbusserne igen sejladsen i 2010. Nu med ny ejerkreds. Og ligesom i gamle dage hedder skibet Pernille. En yngre dame end den oprindelige Pernille, men stadig med respekt for rutens historiske betydning og med fokus på hyggen, samværet og menneskene ombord.

Siden 2010 har Pernille således sejlet mange hundrede tusinde glade passagerer frem og tilbage mellem Helsingør og Helsingborg. Ud over den gode og helt særlige stemning ombord, har specielt det altid frisksmurte smørrebrød vagt stor begejstring, ligesom de tilbagevendende musikalske arrangementer på Sundet.

Kontrolrapport for Sundbus Pernille

Kontrolrapport for Sundbussernes lokale

Skriv direkte til os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Følg os på Facebook for ​nyheder og events

Sundbusserne Danmark

Færgevej 24

3000 Helsingør

Tlf.: +45 53 73 70 10

E-mail: info@sundbusserne.dk

Sundbusserne Sverige

Gamla Tullhuset - Hamntorget

252 21 Helsingborg

Tlf.: +46 42 21 61 61

E-mail: info@sundbusserne.dk

Booking, Bordreservation og Madbestilling

Tlf. (fra Danmark): +46 42 21 61 61

Tlf. (fra Sverige): 042 21 61 61

Ring venligst i tidsrummet Kl: 10.30 - 15.30​

- eller ring evt. til en af vore Terminaler direkte.